Curele

Cureaua de distributie si cureaua de transmisie sunt elemente esentiale pentru buna functionare a autovehiculului si pentru siguranta in trafic.

 

Sistemele de distributie si transmisie trebuiesc verificate periodic (recomandat la 30.000 de kilometri), iar la 120.000 de kilometri curelele trebuie schimbate (verifica carnetul de intretinere al masinii tale).

 

Avand in vedere rolul esential pe care curele il au in buna functionare a autvehiculelor, este foarte important sa utilizezi piese de origine, iar inlocuirea curelelor trebuie facuta la unul din reparatorii autorizati Dacia, asa cum este si MERIDIAN AUTO.  

 

Curea de transmisie – este o componenta ce permite actionarea alternatorului, a climatizarii si a directiei. In cazul in care cureaua de transmisie se rupe, sistemele hidraulice nu mai functioneaza (servodirectie si aer conditionat), iar masina se opreste in scurt timp.

 

Curea de distributie – transmite miscarea de rotatie a arborelui cotit la axul masinii si la pompe (pompa de apa si pompa de injectie).

 

Kit de distributie – contine rola / role intinzatoare si curea de distributie.

 

Programeaza-te acum pentru o verificare a curelelor: 

  • online, utilizand formularul disponibil aici
  • telefonic la numarul: 021.301.90.30.